7 Ekim 2013 Pazartesi

Vişneli Kuplar

MALZEMELER:1 litre süt,4 türk kahvesi fincanı un,1 paket vanilya,1 paket kakaolu bisküvi,1 su bardağı toz şeker(Ben az şekerli yapmak istedim,arzuya göre şeker 1.5 bardak da koyulabilir)
sos:2 su bardağı vişne suyu,1 su bardağı içme suyu,1 su bardağı toz şeker,4  çorba kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI:kakaolu bisküvileri rondoda toz haline getirdikten sonra kuplarımıza eşit bir şekilde paylaştıralım.Bir yandan muhallebimizi hazırlayalım ve kuplara paylaştıralım.Tüm sos malzemesini tencereye alalım karıştırma teli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.Hiç bekletmeden muhallebilerin üzerine paylaştıralım.Oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabında bir gece dondurup üzerini arzuya göre vişne tanelerirle süsleyerek servise sunabilirsiniz... AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı