Patlıcanların kararmasını önlemek için:Bir süre limon suyu katılmış suda bekletin.Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz.
Ekmeğiniz,koyduğunuz kutusunda çok çabuk küfleniyorsa:Ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmeniz yeterli olacaktır.
Pilavınızı aynı tazelikte tüketmek için:Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içine su koyun.ir kabın üzerine de pilav tenceresini koyarak ısıtın.Böylece pilav taneli kalır ve tazeliğini uzun süre muhafaza eder.
Mantar sote pişirirken:Tencerenizin kapağını açık bırakırsanız hem mantarların sulanmasını hem de kararmasını önlemiş olursunuz
Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için:İç yüzeyi limon kabuğu ile silinir.
Ağız kokusu için:Günde 3 kez kahve çekirdeği çiğneyin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder