Malzemeler:
2 orta buyuklukte ayva
12 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:Ayvalar yıkanır ıkıye bolunur,ortası temızlenır,ıcerısındekı cekırdekler ve bırkaç karanfılle bırlıkte tencerenın dıbıne bırakılır.Yayvan bır tencereye yapılırsa ıyı olur.Ayvanın kabukları soyulmamalı.Her yarım ayvanın ıcıne 3 çorba kaşıgı seker koyulur ve bırer karanfıl koyulur.5dakıka kadar bıraz sulanana kadar bekletın.Ocagınızın en dusuk kademesınde kapağı kapalı olarak ortalama 2.5 saat pişirilir.Şekerı jole kıvamına gelınce servıs tabağına alınır,kalan surup ustune dokulur.Soğumuya bırakılır.Arzuya göre cevız kaymak vs suslenır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder