13 Eylül 2013 Cuma

Tuzlu atıştırmalıklar (ağizda dağılan ve uzun sure dayanabilen tuzlu çeşididir)

MALZEMELER:125 cgram tereyağ,yarım su bardağı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı mahlep,yarım cay bardağı seker,1 tatlı kasıgı tuz,1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber,1 tatlı kaşığı sirke,1 paket kabartma tozu,1 yumurta beyazı,yarım çay bardağı çörekotu,aldığı kadar un,üzerine yumurtanın sarısı...

YAPILIŞI:Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamur yarım saat dinlendirilir.Bezelere ayrılıp orta kalınlıkta hamur açılır kalıplarla sekıller çıkartılır.Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra fırında 170 derece ısıda pişirilir(Çok çabuk pişiyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı