Hanımlar vişne sezonu açıldı...!Pazarlarda ve marketlerde yerini alan vişnenin zamanı çok kısa..Saplarını temizleyip yıkayıp kuruttuktan sonra poşetlere doldurduğunuz vişneleri dondurucunuzda saklayabilir,komposto yapımında kullanabılır ve çocuklarınıza içecek şeklınde doğal meyve suyu yapabilirsiniz...
Yaz güneşine veda etmeden önce kurutmak istediğiniz meyve ya da sebzeleri balkonlarınızda kurutabilir,kışın organik yiyecekler olarak tüketebilirsiniz.Ben patlıcanı denedim.Patlıcanlarımızın kabuklarını soyduktan sonra,küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.Bir tepsiye ya da temiz kullanmadığınız bir çarşafa seriyoruz ve balkonumuzun güneş gören kısmına seriyoruz.Zaman zaman elimizle karıştırarak altüst olmasnı sağlıyoruz.İyice kuruduktan sonra bez torbalarda saklayabilirsiniz.
NOT:Bostan patlıcandan çok daha lezzetlı oluyor.Kuru patlıcanı haşlıyarak sarımsaklı yoğurtla meze yapabılır veya kırmızı etle harıka yemekler pişirebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder