24 Ekim 2014 Cuma

Tavuklu Patlıcan Kayıkları

Malzemeler:300 gram tavuk (küçük kuşbaşı doğranmış) ,1 adet soğan,1 adet domates ve 1 yemek kaşığı salça,tuz karabiber,6 adet patlıcan,yarım çay bardağı sıvıyağ

Beşamel sos için malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
  •  
     
    Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyularak tuzlu suda bir süre bekletilir. Üzerlerine bol miktarda yağ sürülür.190 derecedeki fırında yumuşayana kadar pişirilir.Bir taraftan soganlar yemeklik doğranır bir miktar yağ ile kavrulduktan sonra tavuklar ilave edilir ve beyazlaşıncaya kadar kavrulur. 1 adet domates ince bir şekilde doğranır ve ilave edilir en son salça ve baharatları da ilave edip tavuğu yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. Fırından çıkan patlıcanları  ortasından yaralım ve tavuklu malzemeden paylaştıralım. Beşamel sosunu da hazırladıktan sonra patlıcanların uzerine dökelim pişmeye yakın kaşar peyniri rendesini de  ilave edelim .Üzerleri kızarana kadar pişirelim.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı