Bu pilavı ilk kez kayınvalidemde yemiştim.Sonrasında Hataylı komsumun da aynı şekilde pişirdiğini görünce hemen tarıfını almak ıstedim:)Cok farklı bir lezzet...! Özellikle soganının sonradan yağda kavrulması ve ilave edilmesi bambaşka bir tat katmış pilava..Lafı uzatmadan malzemeler ve yapılışına geçmek istiyorum:)
MALZEMELER:Yarım su bardağından bir parmak az yeşil mercimek,1 su bardağı pilavlık bulgur,2 adet soğan,yeterli miktarda yağ tuz ve sıcak
YAPILIŞI:Mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.Suyu kalırsa süzmeyin.Suyu bittiği halde mercimekler pişmediyse biraz daha sıcak su ilave edilir.Sonrasında bulgur sıcak su,tuz ilave edilir.Ben 1 bardak bulgura yaklaşık olarak 2 bardak su koydum.Mercimekle birlikte bulgur da piştikten sonra bir tavada yağla birlikle kucuk yemeklik doğradığımız soğan da kavrulur.Rengi kahverengi olana kadar kavrulur.Pilava ilave edilip,karıştırılır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder