8 Ekim 2014 Çarşamba

Mercimekli Bulgur Pilavı

Bu pilavı ilk kez kayınvalidemde yemiştim.Sonrasında Hataylı komsumun  da aynı şekilde pişirdiğini görünce hemen tarıfını almak ıstedim:)Cok farklı bir lezzet...! Özellikle soganının sonradan yağda kavrulması ve ilave edilmesi bambaşka bir tat katmış pilava..Lafı uzatmadan malzemeler ve yapılışına geçmek istiyorum:)

MALZEMELER:Yarım su bardağından bir parmak az yeşil mercimek,1 su bardağı pilavlık bulgur,2 adet soğan,yeterli miktarda yağ tuz ve sıcak

YAPILIŞI:Mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.Suyu kalırsa süzmeyin.Suyu bittiği halde mercimekler pişmediyse biraz daha sıcak su ilave edilir.Sonrasında bulgur  sıcak su,tuz ilave edilir.Ben 1 bardak bulgura yaklaşık olarak 2 bardak su koydum.Mercimekle birlikte bulgur da piştikten sonra bir tavada yağla birlikle kucuk yemeklik doğradığımız soğan da kavrulur.Rengi kahverengi olana kadar kavrulur.Pilava ilave edilip,karıştırılır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı