
YAPILIŞI:Tavuk etlerını ıcıne bır adet soğan ve tuz koyduğunuz suda pişirin.Kaynamaya başladıktan 15 dakıka sonra ocaktan alın .Et sonrasında fırında pişeceği için fazla pişirmenize gerek yok.Yemeklık doğranmış soğanları ve yağı bir tencereye koyduktuktan sonra 2 dk kadar kavurun,üzerşne domates ve biber salçasını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Ocagın altını kapatıp kuru nane,karabiber ve doğradığınız maydanozu ilave edip karıştırın.Sıcak suyla ıyıce yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir fırın tepsisine yayın ve üzerine hazırladığınız soğanlı karışımı ekleyerek iyice harmanlayın.Pirinçli karışımı bir kaşıkla düzelttikten sonra üzerine haşlanmış tavuk etlerini yerleştirin.Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve 2 su bardağı tavuk suyunu ilave edip 180 derecede pirinç suyunu çekip tavukların üzeri kızarıncıya kadar pişirin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder