MALZEMELER:200 gram istiridye mantarı veya kültür mantarı,1 bardak pirinç,2 orta boy soğan,2 tatlı kaşığı ceviz,3-4 yemek kaşığı sıvıyağ,1 bardak sıcak su,tuz,1 çay kaşığı çiğ köfte baharatı.(Bu baharatı aktarlardan yedi çeşit baharat ismiyle alabilirsiniz)
YAPILIŞI:Tencereye yağımızı ve iri dövülmüş cevizimizi alıp biraz kavurdukduktan sonra 2 boy yemeklik doğranmış soğanımızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Soğanlar iyice kavrulduktan sonra orta büyüklükte dilimlenmiş mantarlarımızı da ilave edip biraz suyu salındıktan sonra pirinçlerimizi ve suyumuzu da ilave edip,baharatını tuzunu ve karabıberı de ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder