MALZEMELER:1 kilo patlıcan,4-5 adet domates,yarım kilo kıyma(orta yağlı),1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı pulbiber,1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı tuz,1 büyük soğan,7-8 diş sarımsak,sıcak su
YAPILIŞI:Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra alacalı soyulur ve 2 parmak kalınlıgında halka halka doğranır. Bir tarafta iç harcı için kıymaya dövülmüş sarımsak,minik küp şeklinde doğranmış soğan ve salça,tuz,karabiber ilave edlip yoğurulur.Malzeme miktarına uuygun bir fırın tepsısının ya da borcam kabın en altına kabukları soyulmuş kup kup dogranmış domateslerın yarısı konulur.kıyma harcını kofte buyuklugunde parcalara ayırıp yuvarlayın,domateslerın üstüne bir adet patlıcan bir adet köfte olmak üzere dizilir. En ustune kalan domatesler de ilave edilir.Bir miktar sıcak su ilave edilirek 180 derece fırında suyu çekene kadar pişirilir.(Çok fazla pişirilirse malzeme kuruyup sertleşebilir,patlıcanlar pişip köfteler hafif kızarmaya başlayınca fırından çıkartılır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder