
Bu tarifin pek de sağlıklı olduğunu söyleyemem ama çocuk masalarının vazgeçilmezi.Sonucta senede bir yapılıyor:)
Çocukların yememek için kendilerini zor tuttukları bu şirin kurabiyenin tarifi:
Malzemeler:
200 gram tuzsuz tereyağ
1 yumurta (oda sıcaklığında erimiş)
1.5 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı nışasta
aldığı kadar un
Yapılışı:
Kurabiyelerin kabarmasını istemediğim için kabartma tozu kullanmıyoruz.(üzerini şeker hamuruyla süsleme yapacağımız için kabarmasını istemiyoruz)
Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.Yağlı kağıt serili bir tepsı veya tezgahta hamuru merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açıyor kalıplarla çıkartıyoruz.(Ben kalp şeklini kullandım.Siz istediğiniz başka bir kalıbı kullanabilirsiniz)
Gelelim şeker hamuruna.Ben şeker hamurunu İzmir'de '' pasta 7 ''den temin ettim.Pasta 7;İzmir Karşıyakada tiyatro sokağındadır.


Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra şeker hamurumuzu hazırlıyoruz.Kurabiye hamurundan yaptığımız gibi şeker hamurunu da merdaneyle açıp aynı kalıpla kalpler elde ediyoruz.Kurabiye yüzeylerine ballı su sürüp kalp şeklindeki şeker hamurunu üzerine yapıştırıyoruz.Diğer beyaz şeker hamurunu da merdane yardımıyla açıyor küçük kalp kalıplarıyla çıkartıyoruz.Onları da pembe şeker hamurunun üzerine yine ballı su ile yapıştırıyoruz.Küçük boy poşetlerle kaplayıp pembe kurdele ile bağlıyoruz.Ben pembe plastık bir kap kullandım.Bu kabın içine yerleştirebilceğim beyaz köpük kestim. Kurabiye çubuklarını bu köpüğe sapladım.Masada harika bir görüntü elde ettim.Doğum günü,bebek mevlütlerinde ve nişan kutlamalarında yapabılceğiniz harika bir kurabiye...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder