
bu poğaçanın tarifini;dükkanda çalıştığım dönemde komşumuz ''Gülay abla''dan almıştım.Ama bire bir ölçüyle yapmıyorum.Tarifinde margarin var .Yıllardır beni bilen bilir evime margarin girmez.Hamur işi tariflerimde sıvıyağ ve tereyağ kullanırım.Gelelim herkesin merak ettiği bu
poğaçanın tarifine:
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
125 gram tereyağ(oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya(1 tatlı kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Yapılışı:
1 su bardağı ılık sütle maya ve toz şeker eritildikten sonra sırasıyla yağlar koyulur,yumurta akı, un tuz ıle ılave edilerek hamur yoğurulur.Hamur ele yapışmayan bir kıvamda olacaktır(sert de olmayacak)Hamur en az yarım saat bekletilir.Cevizden büyük bezeler yapılır.Elle biraz açıldıktan sonra yarısına bıçakla çizikler atılır.Diğer orta kısmına istediğiniz malzeme koyulur(ben tulum loru ve sucuk karışık)yaptım.Diğer yarısından başlanarak rulo yapılır ve ıkı ucu yakınlaştırılarak yarım ay şekli verilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Not:Bu ölçüden ortalama 12 -13 adet poğaça çıkmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder