17 Eylül 2016 Cumartesi

Kış Hazırlığı (Şişe Domates)

Hanımlar kış yaklaştıkça,mutfaktaki telaşlarımız da arttı.En öenmlisi de kışın tüketemediğimiz bazı gıdaları yazdan hazırlamak.Bunların başında domates geliyor.Domatesin en güzel ve en  ucuz olduğu ağustos ayını değerlendirdim.Değerlendıremeyenler için;Eylül ayı da uygun bir ay.Gelelim şişe domates yapımına :
15 kg domates
Ben domatesleri rendeleyip yaklaşık 1.5 saat kaynattım.Kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapattıktan sonra hemen ters çevirdim. Soğumasını bekledim.İyice soğuyan konserveleri güneş görmeyen bir rafa kaldırdım.
İkinci yöntem olarak teyzemin yaptığı gibi yapabilirsiniz.Domatesler iyice yıkanıp doğrandıktan sonra büyükçe bir tencereye koyulur biraz yumuşaması sağlanır.El blendırı ile ezildikten sonra bu şekilde kaynatmaya devam edilir.Aynı şekilde kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra  ters çevrilir ve soğumaya bırakılır.Bu şekilde yapılırsa kabukları da atılmamış olur.
Not:Kavanozlar eski olsa bile kapakların yeni olmasına dikkat edin. Ya da kavanoz kapaklarını kaynatablirsiniz.Eğer düzgün olmaz ve hava alırsa domatesiniz bozulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı