
Püf noktalarımızı da söyledikten sonra yapımına geldi sıra;
Malzemeler:2 su bardağı aşurelik buğday,2 adet kalçalı but (yaklaşık yarım kilo) 4 su bardağı su,tuz,tereyağ,kırmızı toz biber
Yapılışı:Buğdayların üzerini çok az geçecek şekilde su eklenerek kaynatılır ve yarım saat bekletilir.Düdüklü tenceremize buğdaylar konarak üzerine tavuk etleri yerleştirilir. 4 bardak su ve tuz ilave edilerek 40-50 dakika pişirilir.(Buğdayların iyi ezilebilmesi ve özleşebilmesi için).Piştikten sonra tavukların kemikleri sıyrılır.İster tahta kaşıkla isterseniz blender ile ezilir.Taneli olmasını istiyorsanız Kaşıkla ezmeniz yeterli olacaktır(Ben tahta kaşık kullanıyorum)
Üzerine tereyağında toz kırmızıbiber kızdırılarak servis yapılır..Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder