18 Aralık 2013 Çarşamba

Mısır Corbası...

MALZEMELER:2 Koçan mısır(dondurulmuş mısır da olabilir),1 çorba kaşığı tereyağ,1 çay bardağı süt,2 çorba kaşığı mısır unu,sıcak su,tuz,karabiber ve pulbiber...

YAPILIŞI:Tereyağ eritilir ve süt eklenir ve karıştırılır,kaynayınca mısır unu eklenir ve topaklanmaması için 1-2 dakika çırpılır.Göz kararı sıcak su eklenir,tane mısırlar da eklendikten sonra kısık ateşte 20 dakika pişirlir.Tuz,karabiberi ilave ettikten sonra ocak kapatılır.Üzeri için bir miktar tereyağla pulbiber yakılır.. Afiyet olsun...

Not:Bu çorbayı et suyuyla pişirmek de ayrı bir lezzet katacaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı