6 Mayıs 2013 Pazartesi

Antep usulü ekşili kuru patlıcan dolma

MALZEMELER:12 Adet kuru patlıcan,250 gram orta yağlı kıyma,1 su bardağı pirinç,2-3 kaşık zeytınyağı,1 yemek kaşığı biber salçası(kesinlikle A
ntep salçası olmalı),1yemek kaşığı domates salçası( ben yarım kaşık da acı salça kullandım.)1 büyük boy kuru soğan,5-6 diş sarımsak,1 yemek kaşığı limon tozu veya 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi,eğer varsa 1 çorba kaşığı hakiki nar ekşisi,karabiber pulbiber az mıktarda kimyon,nane,tuz...

YAPILIŞI:Patlıcanları kaynar su dolu tenceremİzde 10-15 dakİka kadar haşlayalım(patlıcanlar ne  sert ne çok yumuşak olmalı).Haşlandıktan sonra soğuk suya tutalım ve kenara alalım.Bir yandan iç malzemesı için yarım saat ılık suda bekletilmiş pirincimizi,kıymamızı ve çok ince doğranmış soğan sarımsak,salça,yağ ve tüm baharatlarımızı ekleyip hazırlıyoruz.Patlıcanlarımızı 1 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz.Ağızlarını sıkarak ağızları içe gelicek şekilde tenceremiz diziyoruz.Bir yandan yaklaşık 3 bardak sıcak suda eritilmiş 1 yemek kaşığı salça ve 2-3kaşık sıvıyağımızı,1 çay kaşığı kadar limon tozu ya da sumak ekşisini de ekleyerek kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı