15 Mayıs 2013 Çarşamba

Vişne Soslu Yaz Tatlısı

MALZEMELER:Muhallebi için 1 litre süt,3 yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı un,1 paket vanilya,1 su bardağına yakın şeker(Eger vaktınız yoksa hazır vanılyalı pudingi kullanabilirsiniz)2 paket Eti kakaolu bisküvi(petibör)
Üstü için:3 bardak vişne suyu ya da komposto,yarım su bardağı şeker,1 su bardağına yakın un ya da nişasta
YAPILIŞI:tepsimizi sudan geçirelim.Muhallebiyi  ya da vanılyalı pudingi ölçülere göre pişirelim.Muhallebinin yarısını tepsiye döktükten sonra bisküvileri sıralayalım.Kalan muhallebiyi döktükten sonra ikinci kat bisküvileri de dizelim.Bir yandan sosunu pişirelim ve tatlının üzerine dökelim.Biraz soğuduktan sonra Hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında soğutabilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı