16 Mayıs 2013 Perşembe

Kandil Simidi


MALZEMELER:1paket kabartma tozu,2 yemek kaşığı sirke,2 yemek kaşığı yoğurt,100 gram tereyağ, yarım cay bardağı sıvıyağ, 2 yumurta sarısı(akları uzeri için)1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı mahlep, alabildiği kadar un(ortalama 3 su bardağına yakın)
 
YAPILIŞI: Karıştırma kabına, yumurta sarılarını alalım, üzerine sırası ile oda ısısındaki tereyağı, sıvıyağını, yoğurdu, mahlebi, tuzu ve şekeri sirkeyi alalım. Üzerine azar azar un koyarak yoğuralım, kıvama gelene kadar un ekleyelim. Kıvama gelen hamurdan parçalar koparıp simit şekli verelim, yumurta akına batırıp sonra sırası ile susama batırıp bulayalım, hafif yağladığımız fırın tepsisine dizelim. 180 derecelik ısıda pişirelim, soğuduktan sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı