MALZEMELER:500 gr kıyma(orta yağlı),2 orta boy soğan,4-5 diş sarımsak,1-2 kaşık biber salçası(Antep salçası harika bir lezzet katıyor),1-2 kaşık sıvı yağ,tuz,pulbiber ve kişi sayısına göre lavaş
YAPILIŞI: tenceremize 1-2 kaşık sıvı yağımızı döktükten ve kıymamızı bıraz kavurduktan sonra soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz onu da kıymayla birlıkte kavurmaya devam edıyoruz.Kıymanın daha iyi pişmesi için bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.Pişmesine yakın rendelediğimiz sarımsakları ve salçamızı da ilave ediyoruz.Biraz daha piştikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.Bir yandan 2-3 adet taze soğan,belirli miktardaki maydanozlarımızı ince ince kıydıktan sonra limon,yağ,tuz ve bol sumaktan oluşan sosunu yediriyoruz.Lavaşlarımızı ısıtıp bir miktar kıymalı harç bir miktar yeşilliğimizle sarıyoruz..Afiyet olsun...
mersin usulüdür parmaklarınızı da yiyebilirsiniz
YanıtlaSil