23 Mayıs 2013 Perşembe

Tencere Kebabı

MALZEMELER: 3-4 adet orta boy patlıcan (ben en mınıklerınden 6-7 tane kullandım),150 gram kıyma,2 çorba kasıgı ınce bulgur,1-2 yemek kasıgı bıber salçası ,1 orta boy soğan,1 domates,5-6 dıs sarımsak,bir miktar sıcak
su,tuz,pulbıber,sumak

YAPILIŞI: Patlıcanlarımızı yıkayıp saplarını temızledıkten sonra 1 parmak genıslıgınde alt kısmı ayrılmayacak sekılde dılımler kesılır.Bır kapta kıyma, bulgur rendelenmıs ya da ınce kıyılmış sarımsak,salça yoğurulur. Patlıcanların arasına bu kıymalı harç paylaştırılır ve tencereye dızılır.En uste yemeklik doğranmış soğan,domates,sıcak su ve baharatlar(bol sumak,pulbıber,tuz)ılave edılır. Tencerenın kapağı kapatılarak kısık ateşte köftelı patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun....

1 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı