9 Aralık 2013 Pazartesi

Lahana sarması

Malzemeler:1 adet lahana,2 su bardağı pirinç,2 orta boy soğan,6-7 diş sarımsak,1 büyük boy domates,3 çorba kaşığı domates salçası,2 tatlı kaşığı biber salçası(acı ve tatlı karışık olabilir),2 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kuru nane,göz kararı sıvıyağ...

Yapılışı:Lahananın kök kısmı kare şeklinde kesilerek çıkartılır. Yaprakları kırılmadan tek tek çıkartılır. Büyükçe bir tencerede kaynatılan suda haşlanır(Çok fazla tutmayınız,tırnak geçecek kadar yumuşaması yeterlidir).Bir taraftan iç malzemesi için;pirinç yıkanır,küçük bir şekilde doğranmış soğan,domates,dövülmüş sarımsak,baharat,salça ve yağ ilave edilir.Haşladığımız lahana yapraklarının sert kısımları kesıldıkten sonra sarma işlemine geçilir.Bir miktar sıcak su ve limon dilimleriyle pirinçleri yumuşayana kadar pişirilir...Bu tarıfı bizimle paylaşan Çiğdem Hülya Alkış Geyik'e teşekkür ederiz...

2 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı