
Yapılışı:Lahananın kök kısmı kare şeklinde kesilerek çıkartılır. Yaprakları kırılmadan tek tek çıkartılır. Büyükçe bir tencerede kaynatılan suda haşlanır(Çok fazla tutmayınız,tırnak geçecek kadar yumuşaması yeterlidir).Bir taraftan iç malzemesi için;pirinç yıkanır,küçük bir şekilde doğranmış soğan,domates,dövülmüş sarımsak,baharat,salça ve yağ ilave edilir.Haşladığımız lahana yapraklarının sert kısımları kesıldıkten sonra sarma işlemine geçilir.Bir miktar sıcak su ve limon dilimleriyle pirinçleri yumuşayana kadar pişirilir...Bu tarıfı bizimle paylaşan Çiğdem Hülya Alkış Geyik'e teşekkür ederiz...
Arkadaslar yorum yaptiktan sonra yorumlama bicimi anonimi seciyorsunuz..
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil