10 Şubat 2013 Pazar

Sağlıklı Elmalı Kurabıye (katı yağ yoktur)

Yapılışı:
 3-4 adet tatlı elmayı rendeledikten sonra 1 çorba kaşığı tarçın ve 4-5 kaşık şeker ben bunun 2 kaşığını bal kullanarak yaptım. Pişirilir ve soğumaya bırakılır. Ayrı kapta yarım su bardağından az sıvıyağ yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta kabartma tozu 2 çorba kaşığı süt yarım su bardağından az şeker 3.5 su bardağı un (1.5 su bardağını tam buğday unundan kullandın)karıştırılır ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açılır 8 üçgen parçalara ayrılır geniş kısmına harçtan koyup sarılır. 160 derece fırın ısısında hafif kızarana kadar pişirilir .Sıcakken pudra şekeri serpilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı