6 Ağustos 2013 Salı

Şiş börek (Hatay usulu mantı)

MALZEMELER:un,su ve tuz,250 gram kıyma,tuz pulbıber ,1 adet soğan

YAPILIŞI:Goz kararı unu kabımıza alalım bır mıktar suyu yavaş yavaş dökerek sert bır hamur elde edelım.Esıt buyuklukte bezelere ayıralım ve ınce bır hamur açalım.Kola kapağıyla hamurdan yuvarlaklar çıkaralım(en kucuk kapak olması tercıhtır).Bır yandan tavada kıymamızı ve mınık yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım tuzunu ve baharatlarını ılave edıp bıraz soğumasını bekleyelim.Yuvarlak hamurlarımıza kapanacak sekılde kıyma doldurup yarım ay seklınde kapatıyoruz.İki ucundan aşağıya doğru cekerek yapıştırıyoruz.
 NOT:Ister şiş börek çorbada kullanabilir,isterseniz mantı olarak da tüketebilirsiniz...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı