7 Ekim 2013 Pazartesi

Pirinç pilavı (5-6 kişilik)

MALZEMELER:2 su bardağı pirinç,3 su bardağı sıcak su veya et suyu,tuz,bir iki damla limon suyu,2-3 avuç tel ya da arpa şehriye,50 gram tereyağ,1 kahve fincanına yakın sıvıyağ

YAPILIŞI:Pirinçlerimiz yarım saat ılık tuzlu suda bekletildikten sonra nişastası gidene kadar yıkanır ve süzülür.Tencerede tereyağımızı erittikten sonra sıvıyağımızı das ılave ediyoruz ardından tel şehriyeleri ilave edip kararıncaya kadar kavuruyoruz. Pirinçlerimizi de ilave edip pirinçler tel tel olana kadar kavuruyoruz.3 su bardağı sıcak suyumuzu ılave ediyoruz.(Ben yarısını tavuk suyuyla yaptım arzuya göre et suyuyla da yapabilirsiniz.)Tuzumuzu ılave ediyoruz. Kaynadıktan sonra en küçük ocağın en kısık ateşte suyu bitene kadar pişiriyoruz.(
Pişmesine yakın bir iki damla limon suyunu ilave ederseniz pilavınız hem tel tel olacaktır)
 NOT:Dondurucunuzda haşlanmış nohut bulundurursanız pilavlara çok yakışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı